Кучешка работа

Една книга за породата и професията, за характера и призванието. Дали сме щастливи с това, с което правим всеки ден? Един толкова прост, но съществен въпрос.
 

Учител, астронавт, генерал, часовникар, счетоводител… необичайни герои с кучешки характер. С присъствието си в човешката среда те внасят приказна и хумористична атмосфера. Запознавайки читателя със своята работа, те не претендират за титла „най-добра професия“ и не убеждават, че трябва да бъдеш като тях, а по-скоро оставят място за размисъл.

Последният персонаж, бездомното куче – музикант, който свири на улицата, не се интересува от парите и социалният статус. Правейки това, което обича, той се чувства щастлив и пълноценен.

Голяма част от героите са реални хора, приятели или напълно непознати. А някой от илюстрациите са вдъхновени от любими кътчета из България.

„Кучешка работа“ е част от серията „Кучешки истории“, които имат общата мисия да обърнат внимание към бездомните кучета и техните проблеми. Всяка книжка носи призива да не се купуват животни, а да се осиновяват.
Текст и илюстрации: Анелия Пашова Издателство: Точица, 2017 Издателсво Popuri Беларус, 2019 ISBN 978-619-7172-16-4 Facebook