Портрет по поръчка


„Кучетата не са целият ни живот, но правят живота ни цял.“
Роджър Карас


Защо рисувам кучета? Това е един от първите въпроси, които ми задават, когато стане дума за творчеството ми. Рисувам всякакви животни с не по-малък ентусиазъм – птици, котки, насекоми, влечуги и др. За мен живите същества са неизчерпаем източник на вдъхновение. Отраснала съм край животни и това възпита в мен голяма любов, любопитство и възхищение към тях.

Кучетата обаче заемат специално място в сърцето ми. Те са толкова искрени, емоционално интелигентни и чаровни. Безусловната им любов няма как да не трогне. Кучетата имат способността по вълшебен начин да направят всичко по-добро, по-хубаво, просто с присъствието си. Портретите на кучета са любима част от работата ми. Винаги търся характер и състояние на всяко отделно куче, неговият поглед и излъчване, в опит да уловя онази магична частица, която ги прави толкова специални за стопаните им.


Когато поръчвате портрет

СНИМКИТЕ

Снимките са изключително важни за разработката на портретна рисунка. Най-често избирам конкретна подходяща снимка или комбинирам две-три.

Необходими са ми възможно най-много,  за да придобия добра представа за кучето и да избера подходяща снимка за портрета. По възможност да са от фотоапарат или с високо качество. Размер над 4 МB или резолюция над 1400x1400px, JPG формат. Много често снимки от телефон, без да са снимани с хубав детайл, не вършат работа.

Нека са близък план, за да се вижда хубаво главата му, с нисък хоризонт ( на нивото на животинчето, а не отгоре снимано ). Най-подходящи са снимките в седнала или изправена позиция. Може да не гледат в камерата.

Да не са оплезили език, да не са мокри, със сняг, диретна слънчева светлина или контражур / в сянка.
Снимки направени прекалено от далече, не на фокус, легнали или прегърнати от някой, не са подходящи. Моля също, да са без светкавица.

Моля, не ги изпращайте през фейсбук или инстаграм, защото социалните мрежи много намаляват качеството на изображенията. Можете да ги изпратите като архивиран файл или линк за сваляне на illustration.apash@gmail.com.

no-yes-pics-dogs-1
no-yes-pics-dogs-2-zoom
photo-pic-dog-portrait-apash-illustration-yes-no-drawing-custom
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
previous arrow
next arrowПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ПОРТРЕТ

Портрета може да бъде на едно, две или повече кучета, комбинация между куче и коте и всякакви други варианти. В този случай формата на рисунката е по-голям – формат около 30 / 40 см ( А3 ). Могат да бъдат и в отделни портрети – формат 21 / 30 см.

Не включвам човешки фигури в портретите.


ТЕХНИКА И ФОРМАТ

Портретите могат да бъдат нарисувани с акварел, молив, туш, смесена техника или маслени бои.
След като видя снимките, мога Ви препоръчам техника. Единичните портрети са във формат 21 / 30 см (А4), който е достатъчен за разработване на детайл.  Ако желаете различен формат, можете ми изпратите запитване.


АКСЕСОАР

Понякога добавям аксесоари на кучетата- нещо , което би им отивало, любим за тях предмет или просто закачка. Можете да ми споделите, ако желаете да добавя нещо конкретно – цветя, шапка, шал, очила, папионка и тн.


РАМКА

Можете да поръчате портрета да бъде рамкиран. Рамките се правят по поръчка и се избират спрямо конкретната рисунка. Необходима е около седмица за направата им.
Те са изработени от дърво, имат паспарту и антирефлекстно стъкло, произведени в България.


СРОК

Сроковете се определят с допълнителна уговорка. Моля, имайте предвид, че минималният срок за изпълнение на поръчката е месец. Ако ви е необходим за подарък за конкретна дата, можете да закупите подаръчен ваучер или ако имам възможност ще се опитам да го нарисувам в по-кратки срокове срещу допълнително заплащане.

Поръчки за Коледа се приемат до месец Ноември.


КРАЛСКИ ПОРТРЕТ


Вашият любимец може да бъде преобразен като Крал или Кралица в средновековни кралски одежди и корона. Този вид портрет е по-специфичен, има повече детайли и ще е необходимо повече време за изработката му. Цената включва и подходяща рамка.

king-maik-jpg-apash-king-custom-pet-portrait
king-dobermann-aquarelle-jpg-apash-illustration-king-custom-pet-portrait-best-gift-dogowner
king-maik-jpg-apash-king-custom-pet-portrait-azawak-hound-custom-pet-portrait-aquarelle
king-maik-jpg-apash-king-custom-pet-portrait-azawak-hound-custom-pet-portrait-aquarelle-arda-queen
previous arrow
next arrow

ЦЕНИ / ПОЛУЧАВАНЕ / ПЛАЩАНЕ


Единичен портрет / туш или акварел / формат 21х30 см ( А4) / без рамка – 260 лв / с рамка – 280 лв
Двоен портрет / туш или акварел / формат 29х42 см ( А3) / без рамка –  520 лв* / с рамка – 560 лв
Троен портрет / туш или акварел / формат 29х42 см ( А3) / без рамка – 780 лв /  с рамка – 840 лв

За срокове под 2 седмици се заплаща допълнително + 100 лв.

Доставката на територията на страната е безплатна до офис на Еконт.
До адрес или изпращане в чужбина, изпращането е за сметка на клиента.

Плащането става по банков път преди започване на работа.


ВАУЧЕР

Ако портрета ви е необходим за конкретна дата, можете да закупите подаръчен ваучер. При закупуването му, ще получите и-мейл с банкова сметка за предварителното му заплащане. След потвърждение за получаване на сумата, ще ви бъде изпратена картичка за принтиране с персонален код.
Ваучера важи в рамките на една година от деня на получаването.


КАК ДА ПОРЪЧАМ

Можете да поръчате индивидуален портрет на вашият любимец на посочената поща или директно от сайта. След като направите поръчка, ще се свържа с Вас, за да уточним подробностите.

Ако имате каквито и да било други въпроси, можете да се свържете с мен на и-мейл illustration.apash@gmail.com или чрез контактната форма по-долу.

Благодаря за доверието Ви!


КОНТАКТ